09 februari 2012

Om att dra ett svärd

Jag har en ny YouTube-hjälte! Det är säkert många som redan har koll på hur det ligger till med de här sakerna, men jag uppskattar hans engagemang så mycket att jag tycker det är värt att lyfta fram. Så varsågoda: en video om hur det låter (och inte låter) när man drar ett svärd!


Han (”lindybeige” på YouTube) har fler videos om svärd, och ett par om både sköldar och ringbrynja också. Perfekt att titta på medan man äter en macka!

5 kommentarer:

 1. Oh gud vad jag ångrar mig att jag såg den där videon. Han förstör ju allt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du gör säkert comeback snart.

   På SävCon X så var det ett par killar från Angermannaordern som visade upp lite historisk fäktning och historiska vapen. Direkt efter var min kusin helt knäckt och tyckte det kändes skitjobbigt – det gick ju inte alls ihop med hans episka Drakar och Demoner-fantasy.

   Rätt snart hade han dock en barbar med ett långsvärd i varje hand i sin kampanj i alla fall, så man kan gotta sig i hittepå trots att man blivit utsatt för historia. :)

   Radera
 2. I Saga slåss man i en illaluktande rustning, och för halsen avskuren när man ligger nedtrampad i leran. Eller så får man en rostig dolk i magen av en tjuv som vill åt den köttpaj man just köpt.

  Men man kan också slåss i en skinande rustning mot en sidhe-riddare som bevakar ett vadställe.

  Men barbarer som slåss med två långsvärd - glöm det.

  SvaraRadera
 3. lindybeige såg till att alla mina rollpersoner nu bär på MINST en Slunga. Oavsett spel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, helt rätt! Jag rullade fram en halfling vid namn Joorkin vanden Rade till Lamentations of the Flame Princess nån gång efter att jag såg hans slungvideos. Joorkin hade således tre slungor på sig. Eller fem. Jag minns inte riktigt.

   Radera