27 januari 2013

Ett år med Nor Bannog

Tänk att det har gått ett år sedan jag sparkade igång den här bloggen. Att jag som är en hopplös periodare och brukar byta spel att vurma för var eller varannan månad inte tappat sugen och lagt ner. Kanske hör ihop med att jag varit barnsligt förtjust i medeltid redan från barnsben?

En del av statistiken som Blogger erbjuder verkar ytterst opålitlig, men en liten summering av hur året sett ut tänkte jag ändå kosta på mig.

Inlägget från i fredags (”Sexualmoral i Arcaria”) var mitt hundrade vilket ger att jag har skrivit drygt 1,9 inlägg i veckan i snitt. I praktiken var det en väldigt produktiv inledning i februari i fjol, och en aktiv vinter nu när jag jagat ett fin siffra att landa på inför ettårsdagen.

Enligt Blogger är januari 2013 månaden med flest läsare (nästan 1300 sidvyer), men jag är rätt säker på att jag fått en hel del trafik från nätspindlar och dylikt i samband med att jag varit mycket mer generös med att länka till bloggen när jag skrivit något nytt nu på sista tiden.

De flitigast använda ettiketterna är ”Kulturspel” (36 inlägg), ”Mysfantasy” (inlägg), ”Film” (13 inlägg), samt ”Riddarromantik” och ”Musik” (12 inlägg vardera).

De mest lästa inläggen är:
 1. Mer som inte hör hemma i Arcaria (146 sidvyer)
 2. Jättemånga äventyr om jättar (130 sidvyer)
 3. 120 karaktärsdrag (103)
 4. Markslands lejon – en kampanjidé (97 sidvyer)
 5. Klostermakaren (88 sidvyer)
 6. Flagellanterna från Grantie (85 sidvyer)
 7. Det finns inga humanoida ankor i Arcaria (85 sidvyer)
 8. Coola äventyr (som inte finns än) (79 sidvyer)
 9. Music of the Troubadours (62 sidvyer)
 10. Broder Anselm (62 sidvyer)
De minst lästa inläggen är det blygsamma tipsinlägget Ett kommande manuskript? (tre sidvyer), samt inläggen Riddarromantik på riktigt, Väggmålningar och skönsång, samt Clarissa and the King’s Cookbook som alla har fyra sidvyer var.

Flest kommentarer har inlägget Tre smaker. Mest respons över lag har jag fått när det gäller musik (roligt – trodde inte det skulle finnas ett sånt intresse!) och äventyr.

---

Vad blir det av 2013 nu då? Jag har ingen plan utom att fortsätta skriva då och då när andan faller på. Förhoppningsvis kommer jag loss och spelar i Arcaria så jag slipper sitta och fantisera helt på egen hand. Jag vill rida längs skogsvägar i Talmont och Marksland, uttala namn från namnlistorna med inlevelse och finess, och gestalta människor som Lilou från Troury eller Zielind från Bendrek, och kanske rulla fram en mystisk borg eller två på vägen!

5 kommentarer:

 1. Jag är trogen läsare även 2013! :)

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat, Anders! Fortsätt på den inslagna vägen! Din blogg är alltid trevlig och intressant att läsa.

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du orkar fortsätta i samma takt, detta är mysbloggen nummer 1 för mig!

  SvaraRadera
 4. Väldigt trevlig blogg om en tid/ämne/setting som ligger varmt om hjärtat!
  För den som har lite tid över så är: http://www.youtube.com/watch?v=e5ZeeiPSGAw&list=UUQJrC_QB3CRCknIYrC7vpsg&index=25

  Säkert redan sedd men värd att ses mer än en gång!

  /Tack från Skåne.

  SvaraRadera
 5. Vilka fina kommentarer, jag blir alldeles varm i hjärtat!

  Charlie: dokumentären du länkar till (Christina: A Medieval Life) så jag ganska nyligt och då för första gången. Den innehåller en del riktigt intressanta grejer, så det är ett himla bra tips!

  SvaraRadera