03 december 2012

Broder Anselm

Den här snubben är för cool för att inte basera en spelledarperson på:


Broder Anselm anlände till Findon för några veckor sedan. Han pratar inte så mycket, men av hans kraftiga accent listade man snabbt ut att han måste vara från Marksland från början. Han säger att han inte är eller har varit munk eller präst, men många tvivlar. Han bär bär flera pilgrimsmärken, sjunger uteslutande kyrkliga sånger (om än med en innerlighet man aldrig hör prästerna sjunga med), och ryktet säger att han dessutom är läskunnig.

De flesta dagar kan man finna honom på Sankt Oscrics torg. Om inte sången leder en rätt kan man hålla utkik efter folksamlingen. Kontrasten mellan hans höga och klara sångröst och hans björnaktiga utseende har gjort honom till en riktig attraktion i staden, och hans mystiska förflutna bidrar förstås också till hans popularitet.

Anselm var tidigare ordensriddare, medlem i Panons Näve och har tampats med Mizadhirs härar långt i söder. Efter en särskilt blodig batalj uppenbarade sig den helige Kouzaios för honom och befallde att Anselm skulle ge fångarna av Panons nåd istället för att utsätta dem för människors vrede. Flera av hans ordensbröder blev rörda till tårar när Anselm berättade om sin syn, men några förkastade hans ord. I slutändan fick de flesta av fångarna löpa med livet i behåll, främst för att riddarna var för upptagna med att slå ihjäl varandra. Sedan dess är Anselm stämplad som förrädare och kättare av sin forna orden.

I nuläget gömmer han sig alltså mer eller mindre i Findon, och söker bot för de hemska dåd han begått i Panons namn. Genom att sjunga de kyrkliga sångerna för folket hoppas han föra dem närmare Panon själsligt, och genom att leda sina åhörare till St. Lydeons kyrka efter sina framträdanden gör han det på sätt och vis även kroppsligen. De pengar och den mat han får för sina framträdanden går främst till stadens fattiga och sjuka.

Några tänkbara scenarion med broder Anselm:
  • Efter en ovanligt publikrik dag har Anselm fått ihop en ansenlig summa i reda pengar. På väg till fattighuset överfalls han i en gränd – kommer rollpersonerna till undsättning?
  • Anselm söker sällskap för en resa till Cumbran där han ämnar be vid Sankt Uriens reliker i katedralen. Är rollpersonerna intresserade?
  • Medlemmar ur Panons Näve får nys om att Anselm finns i staden och kommer för att leta rätt på honom och föra honom till Cadon där en av ordens kappellaner, Flourent de Bionne, gärna vill se honom på bålet. Kan rollpersonerna ställa upp med ett gömställe eller (tillfälligt) avskräcka ordensriddarna?

Broder Anselm
Man, 34 år.
Fördelar: Musikalitet
Nackdelar: Fiende (Panons Näve, främst Flourent de Bionne)
Färdigheter: Läsa/skriva (Lingua Pannona) 2, Närstrid 5, Religion 3, Ridderskap 3, Rida 3, Sjunga 6, Tala språk (Albiska) 2, Tala språk (Lingua Pannona) 2, Talare 2

Styrka: 9  Styrkebonus: +2  Motorik: 6
Intelligens: 3  Utbildning: 2  Kunskap: 5
Sinnen: 4  Psyke: 4  Närvaro: 8
Gåvan: 2  Ars Arcana: 0  Magi: 2

Total Kroppspoäng: 9

Kroppspoäng träffområden:
Vänster ben: 6
Höger ben: 6
Kropp: 6
Vänster arm: 5
Höger arm: 5
Huvud: 3

---

Förlagan till broder Anselm är alltså gatumusikanten Luc Arbogast som normalt håller till i Strasbourg. Det finns många fler klipp med honom på YouTube. Kolla in den här videon för innerligeheten och det här för att se honom med en citole!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar