20 januari 2015

Stridsmanövrar till Saga

 
En av de coola sakerna med nyare utgåvorna av RuneQuest är systemet med ”special effects” i striderna. Kort sagt innebär det att särskilt lyckade anfalls- eller försvarsslag ger möjlighet att utföra någon eller några manövrar. Jag har aldrig testat, men det ser coolt ut på papper i alla fall!

För ett bra tag sen satte jag mig ner och anpassade dessa manövrar till Saga, och nu har jag snyggat till dokumentet och lagt upp det på nedladdningssidan.

Det är ganska dåligt med förklarande text, men ta gärna en titt och speltesta gärna om andan faller på för det har inte jag gjort. Det är bara en skrivbordskonstruktion än så länge.

Jag tänker mig att jag skulle plocka fram stridsmanövrarna för dueller eller liknande, men borde gå att använda i vilken strid som helst (även om man kan behöva hitta på nåt enstaka värde för sina spelledarpersoner/monster när det behövs motsatta slag).

2 kommentarer:

  1. Jag har funderat på att översätta och använda effekterna sen jag köpte RQ och nu slapp jag göra jobbet själv. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se där! Hojta om du testar och upptäcker att nåt blir knas. Jag ska försöka få till ett test nån gång framöver själv. Funderade en sväng idag på att kanske köra nån slags melee på GothCon. :)

      Radera