13 maj 2015

Imorgon börjar Kickstartern för andra upplagan av Saga

Har du gjort slut på alla nöjespengar på Järn än? Inte? Vad bra, för imorgon börjar Kickstartern för nya versionen av Saga. Jag har tjatat lite om det på facebooksidan redan och mer lär det väl bli – hoppas ni står ut!

Nya omslaget signerat Per Folmer. Jag är så förtjust i hur det ser ut att det nästan är lite pinsamt.

Om du redan har första versionen av Saga så är förstås frågan varför du skulle lägga pengar på den nya som till stor del är en reprint av första upplagan. Här kommer mina tre bästa argument:
  • Eftersom spelet i stort sett är oförändrat (mest lite korrektur bara) så är din gamla bok inte överflödig. Tvärtom är det ju skitsmidigt att ha en extra vid spelbordet när det ska göras nya rollpersoner. Du kan också göra som jag och ha en bok på båda ställena du bor ifall du arbetar på annan ort och är borta hemifrån mycket!
  • Extra allt. En hel del av materialet i nya versionen är hämtat härifrån Nor Bannog eller från Fenix (och det har varit ett par riktigt göttiga Fenix-artiklar till Saga vill jag påstå). Det är inte bara klippt och klistrat utan anpassat enkom för boken, och det får sällskap av en del nyskrivet material. Sammantaget lär det vara bortåt 100 sidor extramaterial i nya versionen. Och, kanske viktigast av allt: utrustningslistan kommer uppdateras till att innehålla tygrustning! Om det där sista inte känns asbra i dina öron så behöver du nog läsa min propagandatext om just tygrustningar.
  • En stilig, begåvad och ödmjuk typ med skägg, medeltidskläder och oktavmandolin figurerar i promotionvideon. Enligt uppgift lär det vara den enda anledningen till att Piruett-Magnus skulle lägga pengar på kampanjen, så det kanske funkar som argument för fler personer också!
Övertygad? Klicka in dig imorgon och var en av de 50 som kan knipa nivån där du får med spelledarskärmen!

2 kommentarer:

  1. https://www.kickstarter.com/projects/myling/saga-andra-utgavan-rollspelet

    SvaraRadera
  2. Ovan är adressen till fundingen. Kom och stöd!

    SvaraRadera