06 maj 2014

Riddar Priscus och den dansande björnen

Se så stolt han rider! Riddar Priscus passerar genom stadens port.
Se, en björn går vid hans sida! Inte finns väl någon ann' av riddar Priscus sort?

Nej, ingen har väl skådat en så ståtlig ung riddare som Priscus? Den unge mannens leende glänser ikapp med solen. Vacker och vältalig, rask och rakryggad! Och björn följer vid hans sida! Ibland dansar den och människorna i var stad klappar i händerna av förtjusning.

I själva verket är Priscus inget annat än bondson med lite läshuvud, en stor men outnyttjad magisk potential, och dåligt med själslig styrka. Stackarn har blivit besatt. En av Shaitans demoner har tagit björnhamn och styr och manipulerar ynglingen.

Demonen vill ha hans kropp, men än så länge har demonen inte nog med styrka. Den är gammal och svag, nästan bortglömd, och behöver samla styrka. Det gör den genom att äta själ och hjärta från de som Priscus kan lura med sig avsides genom att locka dem till kärleksmöten eller fresta dem att följa med honom ut på vägarna som färdkamrater. Pojkar, flickor, fattiga, rika – det spelar ingen roll bara de är unga och friska.

Efter att de lurat iväg några enstaka drar de vidare innan ruset lagt sig. Det är som att Priscus förtrollande utstrålning dröjer kvar några dagar innan folk börjar förstå att allt inte är som det ska och att det faktiskt saknas människor.

Priscus är mer eller mindre förlorad i ruset han också. I vissa stunder, oftast efter demonen slukat någons hjärta, kan han tänka klarare för ett slag. Då drabbas han av ånger, skam och allt annat vi människor lätt känner när vi deltagit i nåt hemskt och sen inser det. Björndemonen talar då till honom i en lugnande röst och fyller honom med löften om en sagoaktig och ljuv framtid.


Riddar Priscus
Man, 24 år.
Fördelar: –
Nackdelar: Demonstyrd (värden inom parantes gäller så länge detta varar)
Färdigheter: (Dansa 3), (Etikett 3), (Förförelse 3), Första hjälpen 4, Gömma sig 3, Läsa/skriva 3, Närstrid 2 (6), (Rida 3), (Talare 3), Upptäcka 3, Växtkunskap 5

Styrka: 6  Styrkebonus: +0  Motorik: 6
Intelligens: 4  Utbildning: 3  Kunskap: 7
Sinnen: 2  Psyke: 3  Närvaro: 5 (10)
Gåvan: 6  Ars Arcana: 0  Magi: 6

Total Kroppspoäng: 9

Kroppspoäng träffområden:
Vänster ben: 6
Höger ben: 6
Kropp: 6
Vänster arm: 5
Höger arm: 5
Huvud: 3


DEN DANSANDE BJÖRNEN
Kroppspoäng  15
Förflyttning  16
Attack närstrid  11/+1 (klo), 11/+2 (bett)
Attack avståndsstrid  –
Försvar  7
Naturligt försvar 
Närvaro/Magiskt försvar  9
Magi  9
Speciella förmågor:  Se nedan

Demonen som tagit björnform vandrar i regel vid Priscus sida och spelar rollen som följeslagare och husdjur fast förhållandet snarare är det omvända. Den ser ut som en vanlig brunbjörn av normal storlek. Den rör sig i stort sett obehindrat på två ben om den så önskar.

Dess magiska förmågor är begränsade. Den kan göra följande saker en gång per dag: andas fram en tjock dimma (som formeln Nebula), söva någon genom att se djupt in personens ögon (som formeln Somnus Subitarius), samt sätta skräck i någon med ett frukansvärt vrål (som formeln Terror).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar