01 augusti 2012

Robin of Sherwood

Igår blev jag till slut introducerad till den brittiska 80-talsteveserien Robin of Sherwood. Jag har hört mycket gott om den och kan bara konstatera att om man bara ska snatta saker till Saga från ett enda ställe så är det kanske Robin of Sherwood man ska snatta ifrån.

Här finns kulturspel (gräl om storleken på klostrets fiskdamm!), mysfantasy (svartkonst, mystik och legender!) redan i första avsnittet. Riddarromantiken kanske infinner sig i vissa avsnitt senare i serien, men det känns inte helt säkert: det är en bitvis ganska lerig serie.

Bitvis får jag sitta och skratta lite överseende eller skruva på mig när actionscener och annat känns alldeles för daterat. Det är helt okej pris att betala för att istället få se ett av de absolut härligaste porträtten av en klassisk skurk som finns: Nickolas Grace som spelar Sheriffen av Nottingham fullkomligen glänser stundvis. Baron de Belleme som figurerar i de första avsnitten är en härlig skurk också och är perfekt för att plocka in i Saga (om han nu inte redan är där – kanske är baron Wictred av Bannok just en sådan figur som de Belleme!).

Jag vet inte om jag har så mycket mer att säga förutom att hela (eller i alla fall stora delar) finns på YouTube, så det finns ingen anledning för någon att missa skönaste sheriffen! Första avsnittet hittar du här nedan:


1 kommentar:

  1. En väldigt bra TV-serie som verkligen lyckas med att göra medeltidsfantasy. Det är lite synd att kvaliteten på Youtube är så bristfällig.

    SvaraRadera