13 september 2012

Var hittar vi sandsten i Arcaria?

Återigen kommer verkligheten och är coolare än nåt jag kunnat komma på själv. Varför har ingen sagt att det finns över 450 sandstensgrottor under Nottingham, alla utgrävda? De har förstås blivit turistattraktion, och man håller på att kartlägga grottorna med hjälp av laserscanning. I ett anonymt citat från 1870 sägs det att den fattige kan bege sig till Nottingham med verktyg för att leka mulvad och bygga sig en håla för sig och sin familj.

Det här är ju alldeles för bra för att inte sno. Någon stad i Arcaria måste genast berikas med underjordiska gångar utgrävda i sandstensgrunden. Inte bara källare och förvar åt de som har hus, utan även bostäder och verkstäder för de fattiga. Kanske bor det någon utstött dvärg bland dem, så att de inre grottorna är förvånansvärt välarbetade?

Om man är beredd på att det kommer gå illa för många av de som bor där skulle man kunna förlägga en sådan stad till Arlac, där det skulle kunna gå bra ihop med de teman om förtryck av folket och tankar på uppror som finns planterade där.

En annan variant vore att ta det i norra Albion och koppla ihop grottorna med forntiden på något vis. Kanske är de äldsta ända från druidkonungen Aldrocs tid? Kanske finns det gömda och glömda ting i gångar som inte längre används?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar